Clatitele cu cartofi pregatite de catre Any (le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/clatite-de-cartofi-58418.html), inscrise in concursul cu retete pentru cei mici, au fost punctul de plecare pentru aceste placintele. Mi s-au parut interesante, fapt pentru care m-am hotarat sa le incerc, cu modificarile aferente.
Timpul de pregatire este relativ scurt, aproximativ 20 de minute, insa coacerea va necesita rabdare.
Cartofii si morcovul se trec prin razatoare sau se maruntesc cu ajutorul unui tocator electric. Se lasa intr-un ciur pentru a se elimina sucul format. Intr-un vas separat, ii amestecam apoi cu faina, branza de burduf, ouale si usturoiul taiat marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper si se omogenizeaza compozitia. Ungem vasul multicooker-ului cu putin unt, adaugam unul-doua polonice din compozitia rezultata si alegem din MENU functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 de grade, pentru 25-30 de minute. In tot acest timp, trebuie sa intoarcem placintica pentru a se coace uniform, pe ambele parti. Se procedeaza astfel, pana terminam toata compozitia. Se pot consuma ca atare, calde sau reci. Pofta buna.