Platica cu ceapa si capere

de mihaelar63 in Peste, 31 Mai 2012 | 3844 vizualizari

 

Nici o saptamana fara peste , macar de doua ori !!! Azi servim platica ruda mai modesta de apa dulce a celebrei dorade. Asta nu inseamna ca gustul ei nu e la fel de bun !!! Reteta am pescuit-o dintr-o emisiune culinara , dar nu mai tin minte de unde in orice caz era un chef strain .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc platica [ 1-1.5 kg]
  • 100 ml ulei de masline cu usturoi
  • Condimente [sare , piper , busuioc , oregano ]
  • 2 linguri capere
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lamaie -zeama
  • 1lamaie ptr servit
  • Rosii pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica cu ceapa si capere:

-Platica curatata , spalata si increstata pe laterale se unge bine cu ulei amestecat cu condimente .

- Ceapa verde taiata marunt se caleste foarte usor si se amesteca cu caperele care sau clatit cu putina apa .

-Umpleti burta pestelui cu amestecul de ceapa si capere si asezati intr-un vas termorezistent.Stropiti cu zeama de lamaie .

- Dati la cuptor la foc mediu cam 30 min .Platica prinde in sectiune o frumoasa culoare alb -rozalie .

-Serviti platica calda cu garnitura sau sosul preferat .Noi am ales ceva mai simplu cu rosii si lamaie .

TIPS-URI

1

Preparati-va propriul ulei cu usturoi , intr-o sticla puneti usturoi curatat cam o treime , restul ulei de masline . Tineti in dulapul de deasupra aragazului . Dupa o saptamana veti avea un minunat ulei cu gust de usturoi pe care il puteti folosi la peste , pui , paste ,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu ceapa si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mirela0911 1

31.05.2012, 21:41

Ce bunatate!

cocolina 1

01.06.2012, 01:02

buna

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 08:23

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce de arome

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste cu sos de rosii