Dupa cum spun la asta ma pricep, cu asta defilez. Candva -undeva cu vreo ocazie va voi uimi cu vreun desert, pana atunci va servesc cu peste, salata si ciorba.
Am avut o platica marisoara de vreo 3 kg asa ca am impartit pestele in doua.
Aceasta reteta este de inspiratie dintr-o emisiune culinara cu simpaticul chef James Martin. Platica astepta sa fie pregatita si eu nu stiam cum. Noroc ca am vazut cum James calatorea prin Franta si a preparat pisica de mare. Va spun eu ca mie mi-a iesit mai buna :D
Despre platica v-am mai spus eu ca este ruda de apa dulce a celebrei dorade. Denumirea latineasca o are Abramis Brama :D. Imi place gustul carnii de platica, este dulce si suculent. Reversul medaliei sunt prezenta multor oase mici. Dar pentru a savura un peste bun, trecem peste asta !!!
1
Pentru aspect si gust presarati seminte de susan peste peste. La cald ele vor elibera uleiul din ele care da gust mai deosebit platicii.
2
Atentie !!! Platica aaaare o carne usor dulce cu gust foarte bun. In acelasi timp are si multe oase subtiri. Deci serviti cu grija.