Platou cu fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 21 Ian 2010 | 10031 vizualizari

 

Aceasta zic eu este cea mai gustoasa reteta care am facut-o eu cu fructe de mare, combinatia de legume si arome completeaza perfect savoarea fructelor de mare.

 

INGREDIENTE


  •  200-300 grame scoici
  • 2 bucati de noix de St Jacques
  • cativa creveti ( 8 am pus eu)
  • 200 grame de inele de calamar 
  •  Pentru sos avem nevoie de :
  • o ceapa mica taiata fin de tot
  • 150 ml vin alb (Chardonnay am pus eu ) 
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute
  • un varf de cutit de boia
  • o lingura plina de smantana grasa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de patrunjel sau coriandru taiat fin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu fructe de mare:

Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la scurs pret de cateva  minute timp in care ne ocupam de ceapa si o tocam fin de tot. Inelele de calamar pe pregatim inainte separat, punandu-le la calit cu o lingura de ulei de masline, putin vin alb si sare si le lasam asa vreo 7-8  minute la foc mic.

Intr-o tigaie mare punem ceapa la calit in ulei de masline si o lasam la foc mic de tot timp de cateva minute sa se inmoaie bine. Dupa aceea adaugam vinul si fructele de mare , aranjand in asa fel incat fiecare sa ajunga pe fundul tigaii ( de aceea este bine sa folositi una cat mai mare) . Asezonam cu putina sare si lasam sa clocoteasca la foc mic pana se deschid scoicile, intorcandu-le te toate incet cu o spatula sau o pensa mai mare.  Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam calamarii si pregatim sosul.

 Punem praful de boia si pasta de ardei iute, lingura de smantana si cateii de usturoi zdrobiti si amestecam incet. Dupa ce incepe sa clocoleasca stingem focul si punem verdeturile taiate fin. Fructele de mare nu trebuie lasate mult pe foc pentru ca se gatesc prea tare si isi pierd aroma, eu le-am lasat pret de 4-5 minute in total cu pregatit de sos cu tot. De asemenea aveti grija cu sarea , trebuie in catitati infime la fructele de mare. Au iesit foarte gustoase, sosul ramane in cantitate foarte mica dar suficienta cat sa le dea o aroma  deosebita. Se servesc simple sau acompaniate de orez sau cartofi, eu le-am servit cu cateva rondele de cartofi natur, pensulati doar cu putin unt si cu ierburi proaspete.

TIPS-URI

1

Fructele de mare nu trebuie gatite prea mult timp ca isi pierd savoarea, calculati deci la fiecare dintre ele timpul necesar de pregatire si introduceti-le in retete in ordinea necesara.

2

Toate fructele de mare au fost proaspete dar cred ca se poate face si cu fructe de mare congelate daca gasiti de calitate. In Romania,  Metro am observat ca are multe fructe de mare proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Sylvia 1

24.01.2010, 00:02

Luminita multumesc mult , au fost foarte bune .

susu 1

24.02.2010, 15:57

nota 20 sylvia. imi plac fructele de mare dar scoici nu am facut pana acum.

vero_closca 1

17.09.2010, 09:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu ciuperci si smantana