Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)

de Giana in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 9648 vizualizari

 

M-am tot gandit care sa fie prima mea reteta de pe Bucataras.ro... Dar cum primul pas este cel mai greu, prefer sa o iau incetisor. Asa ca mi-am facut curaj si pentru ca incepe scoala mi-a venit ideea sa va impartasesc o reteta numai buna pt pachetelul copiilor dar si pt cei mari care nu au timp pt masa de dimineata. Aceasta reteta am invatat-o in Turcia, este foarte populara si des intalnita la mesele de dimineata ale turcilor. Poğaça este o chifla pufoasa si satioasa.
Fiind prima reteta sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 3/4 pahar cu ulei
  • 1 ou (albusul se pune in aluat, galbenusul se foloseste pentru uns deasupra)
  • branza (telemea)
  • masline feliate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute):

Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina si framantam pana ce aluatul devine moale ca lobul urechii si nu se mai lipeste de maini. In cazul in care vi se pare ca aluatul este prea moale si se lipeste, mai puteti adauga putina faina. Aluatul pregatit se acopera si se lasa la dospit 30 min. pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam si il impartim in bilute putin mai mari decat marimea unei nuci (eu fac de obicei 24 de buc, insa depinde de alegerea dvs. cat de mari vreti sa le faceti si ce forma vreti sa le dati) si le umplem cu masline sau cu branza. Puteti incerca cu orice alta umplutura va place.

Se pun chiflele in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, se ung deasupra cu galbenus de ou si se mai lasa 10 min la dospit apoi se introduc in cuptorul incins la 180 grade. Le scoatem dupa 15-20 min cand devin aurii (depinde de puterea cuptorului) si le acoperim ca sa ramana moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Giana 1

12.09.2013, 23:19

Multumesc frumos Claudia, ma bucur nespus de mult

RuxyRux 1

12.09.2013, 23:28

Arata imbietor! Tare-mi plac! Bine ai venit Giana!

Giana 1

13.09.2013, 08:30

Multumesc foarte mult Ruxy, te invit sa le incerci.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu chiftele din piept de pui