Poale in brau/branzoiace

de anaverab1 in Dulciuri, 30 Apr 2012 | 4622 vizualizari

 

O reteta modificata ptr o usoara preparare a minunatelor poale in brau. Aceasta variata nu este cu marar, dar practic umplutura poate fi modificata dupa bunul plac :)

 

INGREDIENTE

  • 150 ml Lapte
  • 3 oua
  • 1/4 bucata unt (60g)
  • esenta vanilie
  • o lingurita rasa de sare buna
  • coaja lamaie si sau portocala proaspata
  • 500 gr faina
  • 40gr/50gr zahar in functie de dorinta
  • 14 gr (doua pliculete) drojdie uscata
  • 450-500 gr branza de vaci -umplutura
  • stafide
  • rom
  • vanilie
  • gris optional
  • 3 oua
  • miere (lichida)
  • 1 ou ptr uns
  • ulei ptr intins coca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale in brau/branzoiace:

Toate ingredientele se pastreza la temperatura camerei pentru 1 ora si se pun in ordinea mentionata in cuva masinii de paine. Untul va fi taiat in bucatele mici ptr o mai usoara omogenizare. Se seteaza pragramul de anuat de baza - unele aparate au resting time-deci e mai usor ptr a aduce ingredientele la temperatura camerei. Masina personala face programul in 2:20min (cu tot cu resting).

Atunci cand programul s-a terminat oprim masina, dar mai lasam coca in masina (cu capacul inchis) ptr 15-20min, pana ajunge coca la marginea de sus a vasului,  timp in care se pregateste umplutura:

-branza se amesteca cu ouale, stafidele (cat de multe doriti) si aromele si miere cat doriti dupa gust, puteti pune si gris daca vi se pare cam moale.

Se scoate coca si se aseaza pe o suprafata anterior unsa cu ulei. Din coca se rupe cu mana bucati cat sa va cuprinda intr-un pumn. Puteti imparti direct de la inceput coca in 14-15 bucati ca sa stiti cata branza sa folositi pe fiecare.

Se ia o bucata si se intinde cu degetele unse cu ulei, usor apasand in toate directile, spre a forma o forma usor rotunda. Se pune umplutura in mijloc, se iau capetele opuse si se unesc la mijloc.apoi colturile de pe diagonala si se unesc tot la mijloc.

Dupa ce toate bucatile au fost modelate si umplute se aseaza intr-o tava cu hartie de copt anterior unsa cu ulei. Se bate un ou cu miere si cu o pensula se unge fiecare in parte.

Se dau la foc mediu 170-175C ptr 20-30 de minute (depinde de cuptor) pana cand sunt rumenite. Dupa ce sunt scoase se mai ung iarasi cu oul batut cu miere.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale in brau/branzoiace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sidy 1

01.05.2012, 15:58

DE-LI-CIOA-SE

Sim0na 1

02.05.2012, 18:35

de cand imi tot propun sa fac si eu...

anaverab1 1

29.05.2012, 22:58

Multumesc pentru mesaje si ma scuzati ca nu am raspuns pana acum dar nu am crezut ca cineva mi-a scris

Vreau sa mentionez - ca de atata facut poale in brau la fiecare 2-3 zile am schimbat un pic reteta:

Coca se intinde cu mana dar cu unt nu cu ulei- astfel se mentin si mai moi, de la ulei devin aspre la scurt timp. De asemenea hartia o ung tot cu unt.


@alinutzika
Mi s-au lipit ptr ca nu pusesem destul ulei - incercam sa pun mai putin

Multumesc pentru mesaje si va doresc spor la gatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”