Poale-n brau

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Sep 2011 | 6741 vizualizari

 

La multi ani, Adina(Mitinita)! Vin io seara da' vin eleganta, cu poalele cu placinte :)))))))))))))))). Sa fii fericita, om bun, drag si vesel!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente
  • o cana lapte
  • un cub 25 gr drojdie
  • 500-600gr faina alba
  • 3-4 linguri zahar(sau cat vreti)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri mari untura
  • 2-3 oua
  • umplutura
  • 200 gr branza vaci
  • 200 gr branza framantata (eu am avut de Botosani, bunaaa)
  • zahar dupa gust
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • o lingura smantana grasa
  • in plus- un ou pentru  uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Nu-s prea priceputa la "modelat"placinte.

Mai ales c-aveam cutit nou si ma taiasem fix la dejtu' mare:)))))

Intr-un vas de plastic punem drojdia, impreuna cu 2 linguri zahar si vreo 3 de faina. Adaugam lapte caldut (nu fierbinte)..asa..vreo 50-60 ml. cat sa avem un aluat  moale. Il omogenizam bine si-l lasam la cald pentru vreo 10 minute. Adaugam restul de faina, ouale, zaharul, sarea, untura la temperatura camerei si laptele caldut, putin cate putin... Framantam cel putin 10 minute. Daca e molicel mai punem faina, daca e tare, adaugam putin lapte cald. Ne putem ajuta si de-o tzaruca de ulei la framantat ca nu ne vede nima' :))) Acoperim cu-n servet cald si lasam la dospit pana-si dubleaza volumul.

Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele intr-un bol, omogenizam. Daca aveti o branza prea moale, puteti pune putin gris sau faina.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, impartim in 15(ei, daca-s 16 nu-i bai :))) ) Aplatizam fiecare bucata formand cu aproximatie un patrat.

Punem cate o lingura de umplutura apoi unim colturile opuse, adunandu-le la un loc asa...ca o bocelutza:))) , rulam usor partea superioara si-o introducem in mijlocul placintei. Ce naspa exprimare ;)))) da' nu stiu cum sa scriu acu ':)))))))

Ungem o tava cu ulei si asezam placintele una langa alta. Batem bine oul ramas si cu o pensula ungem placintele. Le mai lasam 10 min la loc cald apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem la 180 grade pana se rumenesc frumos. Le pudram..sau nu..cu zahar pudra

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]