Pogăci cu gem de gutui

de botcrina in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 4064 vizualizari

 

Sunt foarte simple şi gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguri untură
  • 2 linguri zahăr
  • coajă rasă de la o jumatate de lămâie
  • 1/2 praf de copt stins cu putin oţet
  • făină cât cuprinde
  • 250 g gem de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu gem de gutui:

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor.

Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen.

Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.

Întindem o foaie nu foarte subţire. Decupăm cu ajutorul unui pahar cercuri din aluat  pe care le umplem cu gem de gutui şi apoi modelăm cu mâna sub formă de pogăci.

Punem hârtie de copt pe o tavă şi aranjăm pogăcile deasupra.

Încingem cuptorul la 180 de grade, apoi dăm tava la copt aproximativ 30 de minute.

Cân s-au rumenit frumos sunt gata, scoatem tava cu acestea din cuptor şi le aranjăm pe o tava.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot servi dimineaţa la ceai sau la cafea, dar şi ca atare pentru desert;

2

se pot pudra cu zahăr praf;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa