Poienita cu ciuperci

de susu in Salate, 28 Feb 2010 | 13372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   1 cutie ciuperci intregi
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • o jumatate de piept de pui fiert/copt
  • 1 legatura de patrunjel + 1 de marar
  • 2-3 fire ceapa verde
  • maioneza
  • castraveti murati
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.
Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilorsi un pic de maioneza ca sa aiba priza.
Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. In maioneza la fiecare strat se pot pune castraveti murati taiati fin. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.
Observatie: salata e mai aspectuoasa atunci cind ciupercile sint mai micute Ciupercile se pot stropi cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare


Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de spanac