Pollo Vesuvio

de mihaelar63 in Pui, 20 Feb 2017 | 5441 vizualizari

 

 Mai nou si consortul se uita la emisiuni culinare. Il urmaream pe Andrew Zimmer cum hoinarea prin Chicago, cautand cele mai bune preparate locale. Cel mai  popular era puiul Vesuvio, un fel de mancare cu radacini italienesti preparat bineinteles de un italian, prin 1920, in restaurantul Vesuvio. Din 1974 face parte din meniul restaurantului Harry Caray. Sotiorul meu imi spune : ,, Duminica, un pui cum facea broscarul acela as manca '. Zis si facut. Reteta este simpla si foarte gustoasa. Eu am preparat reteta asa cum a fost prezentata in emisiune de catre bucatarul restaurantului.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg - 4 pulpe superioare pui cu os -eu am avut de casa
  • 1 kg cartofi rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 pahar vin alb
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana mazare verde congelata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • zeama limpede de pui sau apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo Vesuvio:

  1. Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper.
  2. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute.
  3. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt noi, nu curatati coaja.
  4. Am taiat cartofii felii mai groase de 1.5 cm -rondele, pe cei mai mari jumatati de rondele. Sarati usor.
  5. Prajiti cartofii in uleiul amestecat cu unt  pe ambele parti [folosind o tigaie incapatoare].
  6. Se scot cartofii din tigaie si se prajeste usor puiul, intai cu  pielea in jos, pe ambele parti.
  7. Spre sfarsitul acestei operatiuni, adaugati usturoiul.
  8. Usturoiul sa nu aiba timp sa se arda, astfel el va da un gust amarui.
  9. Se introduc din nou cartofii in tigaie si se toarna vinul deasupra si putina apa.
  10. Reteta originala prevedea zeama limpede de pui. Eu nu am avut. Am fost multumita considerand ca puiul de casa va avea suficienta savoare.
  11. Asezonati cu oregano uscat si piper.
  12. Dupa ce da primul clocot, se transfera preparatul intr-o tava ceramica si se da la cuptor pana puiul si cartofii se rumenesc frumos.
  13. Adaugati patrunjel verde tocat.
  14. Fierbeti cateva minute mazarea verde. Limpeziti mazarea verde cu apa rece, pentru a-si pastra culoarea de verde viu.
  15. Serviti bucatile rumene de pui si cartofi copti impreuna cu mazarea verde.
  16. Puiul Vesuvio se serveste cald.

TIPS-URI

1

Limpeziti mazarea verde cu apa rece, pentru a-si pastra culoarea de verde viu.

2

Aveti grija ca sa nu ardeti usturoiul - acesta va da un gust amarui mancarii.

3

Mi-a placut mult gustul proaspat al mazarei fierte separat, versus pui rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo Vesuvio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui in crusta de pesmet si susan