Porc cu cartofi condimentati la cuptor

de Sim0na in Porc, 12 Apr 2012 | 4882 vizualizari

 

Inspiratie: Ama in bucatarie
Multumesc Ama!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi rosii potriviti
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei iute
  • 1 tija praz
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei
  • 1 lingurita delikat
  • sucul de la 1 lamaie
  • ulei de masline
  • cca 400 g ceafa porc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu cartofi condimentati la cuptor:

Legumele le-am curatat, spalat si taiat in bucati, felii, rondele, apoi le-am comdimentat cu busuioc, combru, oregano, fulgi de ardei si delikat. Am amestecat bine, apoi am pus ulei de masline si suc de lamaie si am dat la frigider ptr cca 3 ore.

Carnea am portionat-o, am condimentat-o cu sare, piper si sos de soia, si am dat-o la frigider ptr cca 3 ore.

Dupa perioada de marinare, am pus intr-o tava hartie de copt, apoi am adaugat legumele cu o parte din zeama in care au stat, si bucatile de carne.

Am dat la cuptor ptr 1 ora jumatate, la foc potrivit (perioada difera in functie de cuptor).

Au iesit delicioase!!! Legumele usor picante, iar carnea extrem de frageda si gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu cartofi condimentati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi "a la Riojana"