Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

de laylalala in Porc, 29 Mar 2010 | 5049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc, fara os
  • 2 lingurite praf Chinese five-spice
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie mare, taiata in sferturi
  • 4 mere rosii, taiat in cate 8 felii
  • 2 linguri gem de merisoare
  • 1 lingura otet de vin sau de mere
  • 200 ml zeama de supa de pui  
  • Pentru piure cu ceapa verde
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 gr ceapa verde, tocata
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu fructe si piure cu ceapa verde:

 

Pentru piureul cu ceapa verde, intr-o cratita,pune la fiert laptele cu ceapa verde apoi acopera cratita si pune-o deoperte, lasand amestecul sa infuzeze.Intre timp fierbe cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, 30-40 minute.Dupa ce cartofii au fiert, paseaza-i putin apoi mixeaza-i cu laptele cu ceapa verde.Adauga untul si mizeaxa bine.Asezoneaza piureul cu sare si piper dupa gust si pastreaz-i la cald.

Pentru porcul cu fructe, presara cotletele de porc cu praful Chinese five-spice.Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si prajeste cotletele pe fiecare parte pana cand se rumenesc si s-au facut.Transfera carnea pe o farfurie.

Adauga in tigaie 1 lingura ulei ramas si caleste ceapa 2 minute apoi adauga merele si   caleste-le impreuna cu ceapa 3-4 minute.

Adauga in tigaie 2 linguri gem de merisoare, 1 lingura otet de vin sau de mere si 200 ml zeama de supa de pui.Lasa compozitia sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba la foc mare timp de 8-10 minute, neacoperit pana cand se obtine un sirop iar merele s-au inmuiat.Adauga cotletele de porc si lasa-le sa se incalzeasca in sos cateva minute apoi serveste-le cu piureul de cartofi cu ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu fructe si piure cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc