Porc in stil chinezesc
Preparare Porc in stil chinezesc
Legumele se taie cat se poate de egale in fasii, ananasul poate fi taiat in cubulete sau triunghiuri, ceapa verde marunt. Intr-un wok se pune ulei de masline, se lasa sa se incinga bine wok dupa care se va adauga ceapa si carnea in cuburi mai marisoare. Dupa ce carnea a prins culoare si ceapa s-a rumenit aproximativ 3-4 minute se adauga restul legumelor mai putin dovlecelul si ananasul. Legumele trebuie sa fie al-dente sa nu se lase prea mult, focul trebuie sa fie iute sa se faca foarte repede deoarece daca stau mai mult ele se vor gati prea mult si nu vor mai avea aceeasi prospetime, acelas gust si aspect, se lasa aproximativ tot 3 minute, deci trebuie sa se faca foarte repede la foc foarte iute.
Se adauga amestecul de sosuri(atentie la sosul de soia daca este sarat vom adauga mai putina sare)adaugam ananasul, dovlecelul, zaharul de ghimbir si mai lasam 4 minute, incercam legumele, acestea trebuie sa aibe un aspect proaspat si sa fie al-dente.
Pofta Buna
1
Wok-ul foarte incins
2
Focul foarte iute