Porc in stil chinezesc (Pork stir fry) e una din mancarurile pe care le gatim destul de des din simplul motiv ca se prepara f rapid, apoi ca e savuroasa, usor picanta, usor dulce si o putem face din orice legume avem prin frigider. Poti folosi ciuperci, morcovi, ardei, ceapa, broccoli, adauga usturoi, ceapa verde si neaparat ghimbir pt aroma, apoi adauga ce fel de carne vrei: porc, pui, vita, creveti sau chiar tofu pt cei ce prefera proteinele vegetale.
Pregateste ingredientele pentru stir fry: taie carnea in bucati mici sau fasii, morcovii curatati taie-i rondele, iar ardeiul capia in bucati potrivite. Curata si toaca marunt ghimbirul si usturoiul.
Incinge uleiul in tigaie, adauga ghimbirul si usturoiul, apoi rondelele de morcovi si bucatile de capia. Amesteca, lasa-le sa se coloreze usor la foc iute, apoi scoate-le pe un platou. Legumele trebuie sa ramana crocante.
In uleiul ramas pune bucatile de carne si intoarce-le pe toate partile, nu le lasa mult caci carnea e frageda si nu are nevoie decat de cateva min. pentru a se gati.
Condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga legumele inapoi in tigaie. Pune si sos de soia si sos dulce iute, mai lasa pe foc cat sa se inchege sosul, iar daca vrei sa adaugi si taitei, acum e momentul.
Arunca o mana de caju sau alune de padure in tigaie si ceapa verde.