Prajitura Alba ca zapada

de BuniMaria in Prajituri, 28 Dec 2009 | 22069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foile:
  • 3 oua
  • 14 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 900 ml. lapte
  • 4 oua
  • 350 g. zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 4 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie( dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

               Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii.

      crema: Se freaca ouale intregi cu zaharul ,se adauga faina ,budinca de vanilie, laptele incalzit si se fierb la foc mic ,mestecand mereu pana se ingroasa compozitia,apoi se lasala racit.

Se freaca jumatate pachet de unt cu zahar pudra -50 g si se amesteca cu crema racita. Se stoarce zeama de la o lamaie ,sau mai multa ,dupa gust,se pune crema intre foi, iar deasupra se presara zahar pudra.

se da la rece si se taie dupa o zi sau doua sub forma de romburi sau patrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

18.08.2012, 22:34

arata foarte bine,trebuie sa o incerc si eu!

alilianaa 1

02.01.2015, 21:27

imi place mult..

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
RULADA CU CREMA DE ZMEURA