Prajitura Alba ca Zapada

de lacrimioara in Prajituri, 19 Ian 2013 | 11691 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o de pe saitul emisiunii DRAGA MEA PRIETENA de pe KANAL D, este usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

FOILE:
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri de lapte,
  • 80 gr unt,
  • 1 ou,
  • 300 gr faina,
  • 1 plic amoniac pt prajituri.
CREMA:
  • 500 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 1 fiola vanilie,
  • 125 gr de zahar,
  • 30 gr amidon,
  • 30 gr faina,
  • coaja de la 3 lamai,
  • zeama de la 1 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Preparare foi:se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in  amestecul de  mai sus si framantam un aluat  mai moale.

Il impartim in 4  pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu intind mai usor foile intre 2 foi de copt) 

Nu stiu dimensiunea exacta a tavii mele dar e una medie.

Dupa ce s-au copt se da deoparte si ne ocupam de crema:

Zaharul il frecam cu galbenusurile pana se albesc, adaugam faina si amidonul amestecam un pic.

Laptele il punem la fiert cu coaja de lamaie rasa si vanilia, lasam putin la fiert ,luam de pe foc punem 2 linguri de lapte in compozitia de galbenusuri , amestecam  bine dupa care punem jumatate din lapte si amestecam din nou . Amestecul de galbenusuri  il punem peste jumatatea de lapte ramasa  amestecam bine si aceasta crema o dam la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa.

La final dupa ce o luam de pe foc punem si zeama de lamaie.

Asamblam prajitura, simplu: foaie ,crema, foaie, crema pana terminam  o infoliem si o lasam o zi intrega  sau de pe o zi pe alta sa se imoaie bine.

TIPS-URI

1

lamaie,lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.01.2013, 19:04

Una din prajiturle mele preferate ce cred ca e delicioasa tare

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:30

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:04

preferata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri de Craciun