Prajitura Baragan

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2013 | 6058 vizualizari

 

Am reteta mai bine de 25 de ani de la o buna prietena Cum era criza mai la tot !!!,,,cautam sa facem prajituri ieftine si bune.Asa s-a lansat prajitura BARAGAN..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr. margarina
  • 500 gr zahar
  • 1lamie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 500 gr gem (marmelada)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 gr nuca taiata
  • 150 gr rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Baragan:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş

Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se  framinta si se se pune la rece.

Apoi se freaca trei galbenusuri cu 300 gr .zahar pina devine cremos apoi seadauga 10 linguri lapte ,nuca taiata, rahatul, scortisoara,gemul.

Se amesteca bine totul apoi se adauga cele 4 albusuri batute spuma.

Intr-o tava unsa si tapetata  cu hirtie de copt se intinde  o foaie, se inteapa cu o furculita apoi se pune crema, peste se pune cealalta foaie si se da la copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Intepam cu o furculita si foia de deasupra.

Cind este  bine rumenita scoatem afara ,lasam sa se raceasca  si pudram cu zahar praf.

TIPS-URI

1

De preferinta se pune gem de culoare inchisa sa fie combinatia aspectuoasa

2

Daca gemul este de culoare deschisa faceti foile cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Baragan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

babi5 1

15.08.2013, 14:37

Cu mare drag Rocsi

babi5 1

15.08.2013, 14:37

kukibella

MotanLaOale 1

20.08.2013, 11:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere