Prajitura bicolora cu piersici

de nadea68 in Prajituri, 20 Iun 2013 | 3482 vizualizari

 

...si o alta prajiturica de sezon cu piersici :))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 praf de copt esenza de rom
  • 3 linguri cacao
  • 4 -5 piersici
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora cu piersici:

Mai intai am taiat felii piersicile si i-am presarat cu o cescuta de zahar si un pic de suc de lamaie si le-am lasat la o parte.

Am separat albusurile de galbenusuri.Se bat bine galbenusurile si se adauga zaharul.Se continua pana se bat bine si se topeste zaharul.

Intr-un castron se bat bine albusurile cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la albusuri.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt inmuiata in apa(asa se aseaza mai bine in tava :) )

Din compozitie lasam un sfert la care adugam cacaua,si turnam peste cea alba.

Deasupra punem piersicile.

Se coace 20-30 min,la 180 °.Testam cu o scobitoare.

Se lasa la racit in cuptor.

Am ornat prajitura cu glazura facuta din ciocolata si unt topit  si felii de piersica :)

Un desert super!!

TIPS-URI

1

prajitura se poate orna cu ce doriti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici