Prajitura "Black or White"

de Brindusa in Prajituri, 25 Iun 2010 | 10510 vizualizari

 

Azi se implineste un an de cand a murit Michael Jackson. Eu, ca un fan inrait ce am fost si voi fi am facut prajitura asta in amintirea lui.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua, separate
  • 180 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • Bezeaua
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Black or White":

Se incepe cu blatul:

Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de dimensiuni maxim 40 cm x 40 cm. Daca tava e mai mare, blatul iese prea subtire. Unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina.

Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt (cernute in prealabil) si la sfarsit usor albusurile. Toarna in forma si coace 15 minute, pana blatul e jumatate facut. Pune bezeaua si mai lasa 15 minute

Bezeaua Bate albusurile tare, apoi adauga cate o lingura de zahar, batand bine dupa fiecare adaugare. In final trebuie sa rezulte o textura cremoasa si lucioasa. Mai multe poti citi aici

Lasa la racit blatul cu bezeaua. 

Crema:

La baia de aburi amesteca untul, galbenusurile si cacao pana ce crema se intareste. Lasa la racit si pune untul. Unge bezeaua cu crema. Da la rece ca sa se intareasca bine.

Taie cu un cutit ascutit, tinut in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Black or White"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tarta cu caise - Reteta delicioasa fara zahar

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz - Super rapida si delicioasa

pe 12.05 la 20:32

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa