Prajitura Camelia

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Ian 2013 | 69929 vizualizari

 

E o reteta de la profesoara de Lb.Romana din generala si e printre preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 pachet de margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 nuci sparte si macinate
  • cca 200 ml lapte
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • gem de caise
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Camelia:

Margarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao.

Nucile macinate cu laptele si zaharul vanilat se fierb pe baie de abur,pana se ingroasa.

Cand foile s-au racit se asambleaza astfel:foaie alba,gem de caise,foaie maro,crema de nuca,foaie alba.

Deasupra se poate glazura cu ciocolata sau pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Camelia" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (44)

Mitinita 1

21.12.2013, 22:19

marci49 1

20.03.2014, 10:55

pare buna si usor de facut dar eu as inlocui margarina cu unt pt ca nu mai folosesc de 8 ani acest produs,in rest totul este ok.o voi face si apoi va impartasesc rezultatul final.multumesc pt retete si idei!

Ancutsa 1

12.02.2019, 10:34

O bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]