Prajitura Camelia

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Ian 2013 | 69632 vizualizari

 

E o reteta de la profesoara de Lb.Romana din generala si e printre preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 pachet de margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 nuci sparte si macinate
  • cca 200 ml lapte
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • gem de caise
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Camelia:

Margarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao.

Nucile macinate cu laptele si zaharul vanilat se fierb pe baie de abur,pana se ingroasa.

Cand foile s-au racit se asambleaza astfel:foaie alba,gem de caise,foaie maro,crema de nuca,foaie alba.

Deasupra se poate glazura cu ciocolata sau pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Camelia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (44)

Mitinita 1

21.12.2013, 22:19

marci49 1

20.03.2014, 10:55

pare buna si usor de facut dar eu as inlocui margarina cu unt pt ca nu mai folosesc de 8 ani acest produs,in rest totul este ok.o voi face si apoi va impartasesc rezultatul final.multumesc pt retete si idei!

Ancutsa 1

12.02.2019, 10:34

O bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]