Prajitura Chinezoaica

de La Ancuta in Prajituri, 24 Noi 2011 | 28584 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit ceva dulce, o avanpremiera a acestui weekend :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Decor:
  • 20 g ciocolata
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt, vanilia si cacaoa apoi adaugam acest amestec peste spuma de unt si amestecam usor pana se incorporeaza.

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la foc potrivit 20 de minute.

Intre timp mixam bine galbenusurile vu zaharul pudra, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Scoatem tava din cuptor si intindem galbenusurile pe toata suprafata prajiturii.

Dam la cuptor pentru inca 10 minute.

Scoatem prajitura din tava si lasam sa se racoreasca.

Pentru decor topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte. Cu o lingura trasam linii peste glazura de galbenus.

Dupa ce s-a intarit ciocolata putem sa portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

La Ancuta 1

28.11.2011, 10:26

Mona astazi sunt eu vecina ta

deyutzky 1

27.12.2011, 14:27

imi place mult

La Ancuta 1

27.12.2011, 15:07

Deyu ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura chinezoaica