Blatul:
Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea.
Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare.
Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
Omogenizam si punem aluatul in tava tapetata cu hartie. (Tava are dimensiunile 20/30)
Se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.
Dupa ce s-a racit se taie pe orizontala.
Crema:
Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.
Ciocolata si frisca se pun pe foc mic si se lasa sa se topeasca ciocolata. Se ia de pe foc, iar cand a ajuns la temperatura suportabila pentru deget, se adauga gelatina hidratata.
Siropul:
Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca pana se topeste zaharul.
Se pune o parte din blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Se insiropeaza cealalta parte de blat si se pune deasupra.
Glazura:
Se pune pe foc mic ciocolata cu frisca, pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.
Se lasa la racit, iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase, se pune peste prajitura, incepand de la mijloc.
Se orneaza dupa preferinte si se da la frigider sa se intarasca iar apoi se portioneaza.
1
eu am folosit o tava mai mare pentru blat si astfel crema a fost mai subtire.