Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Aug 2013 | 7199 vizualizari

 

Dupa cateva ore de zbor am aterizat la destinatie si nu puteam sa nu-mi sarbatoresc sora leoaica,asa ca m-am pus pe treaba si am prestat o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 250 g unt cu grasime 80%
  • 150 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 10 oua
  • dulceata de zmeura
  • frisca pentru ornat
  • coacaze negre
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca:

Zaharul , cacaoa si apa se amesteca  pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina (25/25) si se a la cuptorul preincalzit la 175 grade, este gata cand trece testul scobitorii.

In cealalta compozitie se adauga untul moale si se omogenizeaza bine, se lasa la rece pana cand blatul este racit. Blatul se taie in doua se umple cu crema, deasupra se intinde crema ramasa, se adauga dulceata de zmeura (in functie de preferinta fiecaruia), apoi se orneaza cu frisca si coacaze.

PS.Zic sa ne fie de bine....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata