Prajitura cremoasa

de luminita20_2006 in Prajituri, 15 Iul 2010 | 19506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  -blat pandispan:
  •  -6 oua
  •  -6 linguri de zahar 
  • -4 linguri faina' 
  • -2,5 linguri cacao
  •  -1lingurita praf de copt 
  • Crema 1
  •  - 200 gr unt 
  • -300 gr crema de nutella
  •  -1 galbenus
  •  -150 gr frisca lichida 
  • CREMA 2 
  • -150 gr frisca lichida
  •  -200 gr iaurt
  • 100 gr smantana(puteti pune ori una ori alta sa fie 300g)
  •  -100 gr zahar
  •  -1 plic gelatina 10gr
  • -zeama de la 1/2 lamaie+zeama de la portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.

CREMA 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu crema de nutella cu ajutorul mixerului pana ce devine o compozitie cremoasa, se adauga si galbenusul de ou. Frisca se bate bine apoi se pune peste crema de unt.

Crema 2: Se hidrateaza gelatina cu 100ml apa timp de 10 min. Apoi se pune la topit pe baie de abur. Se amesteca iaurtul si smantana cu zaharul , zeama de lamaie si portocala apoi se pune gelatina.Se da un pic la rece timp in care se bate frisca. Se pune frisca peste iaurt si se amesteca usor. Blatul se taie in doua si se insiropeaza primul blat se pune crema de unt, apoi crema 2 doar jumatate din cantitate.

Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza se pune crema ramasa si se da la frigider 2 ore dupa care se taie si se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, nuci si mere