Prajitura cu aluat ras

de luminita79 in Prajituri, 20 Dec 2013 | 4640 vizualizari

 

Mie imi place :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana si jumatate ulei (ca cea de ceai)
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 500-600 gr faina
  • dulceata acrisoara (eu folosesc de visine)
  • Optional : 100 gr nuci tocate marunt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat ras:

Se freaca ouale cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa.Se adauga uleiul ca la maioneza,apoi praful de copt si faina.Se imparte apoi aluatul in doua parti .

Din prima parte se intinde o foaie intr-o tava neunsa .

Deasupra se pune dulceata in strat uniform si peste se pot presara nucile.

Peste nuci radeti pe razatoarea mare ,coca ramasa. Ca sa se rada mai usor,adaugati in coca un pic de faina. 

Se coace in cuptorul preincalzit cca 25 minute (pana devine aurie)

Se pudreaza cu zahar pudra 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Linzer cu aluat ras si dulceata de gutui si nuca