Prajitura cu ananas si nuca de cocos

de Tabita _ in Prajituri, 16 Iun 2013 | 7763 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta originala provine dintr-o carte de bucate in germana. Eu am preluat-o de la Lena.>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt (untul sa fie moale)
  • 50 g zahar
  • 2 oua (sa fie la temperatura camerei)
  • un varf de lingurita sare
  • 150 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ananas din conserva sau proaspat (am folosit 1/2 conserva)
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 150 g nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si nuca de cocos:

Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).

Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.

Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.

Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale, cate unul (dupa fiecare ou se mixeaza bine compozitita).

Se adauga amestecul de faina la compozitia de unt si oua. Se formeaza un aluat putin mai gros.

Se toarna aluatul in tava, si se intinde usor, uniform pe toata suprafata.

Ananasul se taie bucatele (daca luati ananas rondele sau proaspat) si se pune pe aluat.

Crema de cocos: Intr-o cratita se pune pe foc laptele, untul si zaharul.

Cand untul si zaharul se topesc, se adaugati nuca de cocos si se lasa sa fiarba 1-2 min. Se amesteca bine.

Crema de cocos se intinde uniform peste bucatile de ananas.

Se da la cuptor la temperatura medie si se lasa pana se rumeneste bine.

Cand se raceste complet, puteti presara cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Tabita _ 1

17.06.2013, 22:52

Sim0na si mie imi place. E foarte buna!

Raluca57 1

28.08.2013, 20:55

M-a tentat de cand am vazut-o. Am facut-o azi. F gustoasa. Dar stratul de cocos nu s-a inchegat; daca ma gandesc bine nici nu prea are din ce sa se inchege la atat cocos. Am folosit tava 27x15, stratul de cocos a iesit mai inalt decat blatul. Ce crezi ca n-a fost bine? Multumesc. Te rog, pe viitor, scrie si dimensiunea tavii.

Tabita _ 1

28.08.2013, 22:40

Draga Raluca, ma bucur ca ai incercat aceasta prajitura delicioasa.
Stratul de cocos este de fapt o crema.
Eu am folosit o tava de 25x25.
Daca te referi la faptul ca nu a crescut blatul, ouale trebuie sa nu fie la temperatura camerei, iar untul trebuie sa fie moale si rece.
Merci de atentionare, voi mentiona si dimensiunea tavii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone si mure