Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 10928 vizualizari

 

Acest desert l-am facut sambata trecuta si a fost "rontzait" imediat de veveritele mele. :) E usor de facut si are un blat umed ciocolatos. Love it!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 banane (550 g fara coaja)
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 280 g faina
  • 75 ml apa minerala carbogazoasa
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt (optional)
  • Umplutura (optional)
  • 250 g gem de prune
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 lg ulei
  • Decor:
  • 60 g zahar tos
  • 1/8 lgt otet/zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si ciocolata (de post):

Blat 

1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius.

2. Topim ciocolata pe bain marie.

3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele.

4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine. 

5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta si mixam bine, sa nu se formeze cocoloase.

6. Punem compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. 

7. Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura la racit.

8. O taiem in doua, punem gemul intre straturi si deasupra glazura.  

9. Glazura o preparam punand ciocolata la topit la bain marie. Adaugam uleiul si omogenizam bine.  

10. Pentru decor punem zaharul impreuna cu otetul intr-o cratita non aderenta la caramelizat. Lasam la foc mic fara sa amestecam pana cand se topeste complet. Oprim focul si amestecam in cratita. 

11. Intr-un vas larg punem o hartie de copt. Luam o furculita, o bagam in caramel si o fluturam deasupra vasului cu hartie de copt. Repetam procesul pana cand terminam zaharul caramelizat. Rulam firisoarele obtinute si decoram prajitura cu ele.
 

TIPS-URI

1

Ciocolata amaruie este de post, verificati totusi ingredientele de pe ambalaj pentru siguranta.

2

Puteti renunta la gemul de prune daca nu va e pe plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu ceapa rosie