Aceasta prajitura este dulce, foarte dulce. Gustul de cafea, nuca impreuna cu bezeaua si blatul aromat nu are cum sa nu te tenteze. Are un gust divin, dar trebuie consumata cu moderatie. Eu as manca in fiecare zi, dar ma abtin pentru ca tin la silueta. :) ''Pentru Mos Craciun ''.
BLAT: Separam galbenusul de albus. Batem albusul pana se ridica, iar apoi adaugam cele 6 linguri de zahar. Cand bezeaua nu mai pica de pe mixer, adaugam si restul de ingrediente (galbenusurile, faina si esenta de vanilie). Punem compozitia in tava, si lasam la 170 grade C pana trece testul scobitorii.
CREMA: Punem cele 6 galbenusuri si zaharul la bain-marie si amestecam continuu pana se face ca o smantana (aproximativ 15 minute). Luam compozitia de pe foc si o punem pe un vas cu apa rece. Adaugam esenta de vanilie cand se raceste. Punem untul intr-un bol si il mixam putin pana se omogenizeaza. Incorporam crema in unt, putin cate putin, iar apoi amestecam pana se omogenizeaza.
BEZEA: Batem cele 6 albusuri pana se ridica. Punem zaharul treptat, si amestecam pana cand bezeaua sta pe mixer. Adaugam cele 2 lingurite de ness. Omogenizam bine.
Peste blat nivelam bine stratul de crema, adaugam bezeaua si intindem uniform iar apoi presaram deasupra prajiturei ness si nuci usor sfaramate. Lasam la frigider 2-3 ore dupa care putem gusta aceasta prajitura dulce, dulce de tot.