Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise este o prajitura rapida si buna....doar la jeleu am dat-o in bara ca l-am lasat prea mult la racit si nu am mai reusit sa -l intind uniform...
Mod de preparare pentru prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise
Blat: biscuitii se faramiteaza cat mai bine, ciocolata se topeste cu laptele si se toarna peste biscuiti. Untul si margarina se topesc la microunde si se toarna si astea peste biscuiti. Se amesteca bine....Amestecul obtinut se pune intr-o tava, se niveleaza bine cu mainile si se da la rece pana se face crema. Puneti in tava o folie apoi blatul, astfel o sa puteti scoate usor prajitura din tava.
Crema:untul moale impreuna cu galbenusurile si cu zaharul se freaca spuma. Se adauga apoi mascarpone si se amesteca bine. Frisca se bate si se amesteca cu crema. Caisele se taie bucati si se adauga si ele in crema, se amesteca usor, apoi se intinde crema peste blatul de biscuiti.
Jeleu: se mixeaza bine caisele. Pliculetul de praf de jeleu se dizolva in apa, se adauga si zaharul si se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere amestecand mereu. Se lasa sa dea cateva clocote la foc mic, cam 2 minute, apoi se stinge focul si se lasa 1 minut sa se astampere...Eu am lasat-o mai mult ca mi-a fost frica sa nu se topeasca crema, si din pacate nu am reusit sa o intind uniform, ca s-a intarit prea tare...Caisele pasate se amesteca in jeleu si apoi se toarna peste crema.
Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise se da la rece macar o ora...