Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Oct 2012 | 19407 vizualizari

 

O prajiturica simpla si buna care merge de minune alaturi de cafea sau ca desert la pranz.

 

INGREDIENTE

Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • o cana faina
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • un plic praf copt
  • 100 gr nuca macinata
  • sare
Crema
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 ml cafea preparata concentrata
  • 2 linguri cacao neagra
  • un praf de sare
  • 250 gr unt
Nuca prajita si tocata pentru pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea:

Blat

Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa.

Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in doua etape in compozitia de oua si amesteca.

Adauga nuca, uleiul si apa si omogenizeaza.

Toarna compozitia intr-o tava (cu diminesiunile de 20/25 cm), tapetata cu ulei si faina , niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit.

Coace la 160 grade pana ce blatul este usor usor rumenit la suprafata si trece testul scobitorii.

Crema.

Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si omogenizeaza. Adauga cafeaua si cacaua si pune vasul la foc mic. Amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa si devine ca o smantana groasa. Nu uita sa amesteci continuu.

Freaca untul spuma.

Raceste complet compozitia deoua cu cafea apoi adauga peste unt si amesteca usor, omogenizand.

Taie blatul rece in doua, pe orizontala.

Pe primul blat intinde 2/3 din crema, aseaza al doilea blat si intinde si restul de crema.

Prajeste nuca, las-o sa se racoreasca si toac-o cu un cutit bine ascutit (nu o rasni) .

Presar-o uniform peste prajitura si da prajitura la rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si cacao