Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 20 Apr 2016 | 4711 vizualizari

 

Azi am implinit un anisor. Un anisor printre bucatarasi.Trebuie sa sarbatorim cu o prajitura bunaaaaaaaa!

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 800 g branza de vaci
  • un plic praf de budinca de vanilie
  • o jumatate plic praf de budinca de ciocolata
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni:

Macinam biscuitii.Topim untul,apoi il amestecam cu biscuitii.Punem hartie de copt intr-o tava,apoi presam bine biscuitii in tava. Introducem tava la rece.

Mixam albusurile spuma cu zaharul.Mixam branza cu praful de budinca de vanilie,apoi adaugam galbenusurile.Mixam bine.Adaugam si albusurile spuma amestecand usor.Turnam trei sferturi din compozitia de branza in tava peste biscuiti distribuind-o uniform.

Amestecam compozitia de branza ramasa cu jumatate de plic budinca de ciocolata.Punem si aceasta compozitie in tava si cu ajutorul unui cutit amestecam usor cele doua compozitii de branza.Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si se desprind marginile.Eu am rumenit-o putin mai mult.

Lasam prajitura sa se raceasca.Cand este rece asezam peste prajitura capsunile decongelate( se pot folosi si proaspete) si glazura de ciocolata.

Eu nu am avut frisca lichida sau smantana si am folosit pentru glazura ciocolata,unt si lapte.Am topit pe foc ciocolata cu untul si pentru ca a fost foarte groasa am subtiat cu lapte dulce.

Pentru glazura de ciocolata se pot folosi 200 g ciocolata cu 100 ml smantana(frisca lichida).

Taiem prajitura rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat