Prăjitura cu brânză de vaci

de diaconta in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 3588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua + 1 pentru uns deasupra
  • 175 g unt
  • 1 praf de copt
  • Sare
  • 650 g brânza de vaci
  • 2 linguri smântâna
  • 4 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • zahar pentru pudrat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu brânză de vaci:

Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul pâna când si-au dublat volumul si s-au deschis la culoare.

Am pus apoi untul mixând în continuare.

Faina amestecata cu praful de copt am încorporat-o în spuma de oua cu un tel.

Brânza am mixat-o cu zaharul ,smântâna si aromele.

Intr-o tava (nu prea mare daca doriti un blat mai înalt),am pus hârtie de copt,am pus compozitia de blat iar deasupra brânza,cu ajutorul un ei linguri,dupa care am uniformizat.

Deasupra am batut un ou cu o lingura de zahar.

Puteti sa lasati putina compozitie de blat pe care s-o puneti peste brânza.

Am pus la cuptor ,primele 10 minute la 200 de grade apoi am redus la 180 de grade.Am lasat-o 45 de  minute la cuptor.

 

Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (33)

mena29 1

10.09.2013, 22:10

Si prajitura asta imi place dar nu cred ca mai ai!

diaconta 1

10.09.2013, 23:08

Menuco,nu mai am dar iti dau un in schimb

Deni 1

21.01.2014, 13:57

F buna...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza