Prajitura cu branza de vaci si cacao

de miremirc in Prajituri, 30 Oct 2011 | 17969 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt topit
  • 1 cana apa minerala (1 cana suc Fanta)
  • 2 cani faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg lichior de cafea

Umplutura :

  • 500 g branza de vaci
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie

Decor :

  • 4 lg zahar pudra cu aroma vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si cacao:

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, apa treptat si la urma faina amestecata cu cacao si praful de copt. La sfarsit punem 2 lg cu lichior de cafea. ii va conferi o aroma deosebita.

Turnam jumatate din compozitie in tava (d=25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura : mixam ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, plicul de budinca de vanilie si coaja rasa de lamaie.

  Scoatem blatul pe jumatate copt din cuptor si turnam umplutura peste el, apoi cealalata jumatate de blat ramasa si dam din nou tava la cuptor . Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este coapta prajitura.

  Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cu ajutorul sitei de inox presaram zaharul pudra si portionam pentru a servi aceasta delicioasa prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac