Tort,fursecuri si rulade/ Prajituri de promenada/ Toate-s bune, delicate/ Creme fine asortate,/ Sunt facute special/ Pentru un asa regal !
Pentru ornat aveam nevoie de 250 g frisca pe care o amestecam cu 3 linguri de iaurt de fructe (mango,piersici,caise...)
Mango se coace foarte bine daca il tineti doua zile inchis intr-o punga impreuna cu o banana. La fel procedez si cu avocado.
Mod de preparare blat :
Ouale intregi le mixam la viteza mare impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Margarina lichida se amesteca cu cacaua si se toarna incet peste oua in timp ce mixam. Adaugam esenta de vanilie(1 lingurita). Reducem viteza la mixer si presaram faina cu praf de copt. Aluatul omogen il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30_35 minute. Cand este gata se desprinde usor de margini ,dar facem si testul cu scobitoarea. Blatul rece se taie in doua pe orizontala.
Mod de preparare crema de branza ricotta cu mango :
Ricotta se freaca cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Frisca se bate si se amesteca trptat cu branza.Amestecam cu o paleta. Gelatina inmuiata se pune 2-3 minute pe baie de aburi pana se dizolva de tot. Urmarim instructiunile de pe plic. Turnam gelatina dizolvata peste crema si amestecam . Punem cubuletele de mango in crema. Blatul se poate insiropa usor cu suc de fructe. Asezam toata crema intre blaturi si dam la rece pentru cateva ore. Portionam prajitura si o ornam cu frisca batuta amestecata cu iaurt de piersici.
Nu te poti opri din gustat ! :) Este delicioasa si extrem de racoritoare.