Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta

de ionix in Prajituri, 20 Feb 2010 | 14326 vizualizari

 

o prajitura facuta pentru fratiorul meu drag....
Reteta o am de la verisoara mea iubita si draga :D dar am preferat sa fac crema in casa, asa ca am modificat crema numarul 2
http://www.bucataras.ro/retete/4290/prajitura-cu-branza-si-fanta.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta rom
  • pentru CREMA 1:
  • 200 g zahar pudra
  • 800 g branza de vaci
  • coaja lamaie sau porcocala
  • zahar vanilat
  • 300 gr unt
  • pentru CREMA 2:
  • 1 l fanta de portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat                                                        
  • 4 galbenusuri                                                         
  • 6 linguri faina 
  • 3-4 linguri cu amidon                                                        
  • 6 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta:

Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat ½  din fanta si se amesteca bine. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot se adauga amestecul din galbenusuri. Se amesteca intruna, la foc mic, pana cand incepe a se ingrosa. Se da la racit si ne apucam de blat si crema 1.    

  Prepararea blatului: Se spala bine ouale si se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat spuma. Peste albusurile battue spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga si uleiul, turnand putin cate putin. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand de jos in sus. Apoi Se adauga si esenta de rom. Intr- o tava, in care am pus hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 20 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Dupa ce am scos blatul, desprindem de pe hartia de copt si lasam sa se raceasca.

  Prepararea cremei 1: Se freaca untul, care a fost lasat la temperaturacamerei, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa aceea adaugam branza, coaja de lamaie si amestecam foarte bine pana cand devine ca o crema.  

Asamblarea: Blatul- crema 1- crema 2 Se da la rece si se taie dupa bunul plac.

Este un desert foarte racoros.   Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand intindem crema 2, cea cu fanta, e bine sa folosim un cutit pe care sa-l umezim din cand in cand. la fel facem si cand taiem prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ionix 1

23.11.2010, 11:20

fetili, mi-ati resuscitat reteta multumesc pt aprecieri

Mitinita 1

23.11.2010, 22:19

foarte buna!!!eu inca nu m-am incumetat dar face mama...imi place mult

ionix 1

23.11.2010, 22:22

@Mitinita.. eu am mai repetat experimentul dar pentru crema de fanta nu m-am mai complicat atât şi am făcut după reţeta originală... adică praf de budincă cu fanta.... şi mie-mi place mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si stafide