Prajitura cu branza si visine

de alilianaa in Prajituri, 23 Apr 2014 | 4203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 180 g margarina,
  • 390 g faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 oua,
  • sare,
  • un plic praf de copt,
  • 3 linguri apa.
  • Compozitia branza:
  • 500 g branza dulce,
  • 3 oua + un ou ,
  • 2 linguri smantana,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5-7 linguri zahar,
  • 25 visine ( congelate, am folosit eu),
  • 2 linguri rase cu amidon si o lingura rasa cu gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte)

Branza: in blender se pune branza impreuna cu  zaharul, smantana, ouale, coaja rasa de portocala. Se amesteca  bine. La final se adauga si amidonul si se amesteca. Se  lasa la rece peste noapte.

Visinele se dezgheata, se scurg. Dupa ce s-au scurs bine se pun in  zahar. 

Asamblare. Din aluat se opreste  pret de un pumn de aluat.  Din restul  aluatului se formeaza  o foaie  care se aseaza  pe fundul tavii si pe peretii acesteia. Peste aceasta se pune  branza. Se  adauga visinele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se decupeaza  cateva floricele care au fost aplicate pe prajitura. Cu un ou se unge  prajitura si se pune la cuptor pentru 30-35 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]