Din seria prăjiturilor de casă pufoase, cu fructe, astăzi îți prezentăm una delicioasă, cu caise și budincă de cacao. Pentru Prăjitura cu budincă de ciocolată și caise - Delicioasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, praf budincă, lapte, ulei și caise.
Cum se prepara Prăjitura cu budincă de ciocolată și caise - Delicioasă și aromată:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm.
Pregătește budinca. Pune conținutul plicului într-un bol, adaugă zahărul și 4 linguri de lapte. Amestecă bine până se omogenizează.
Pune restul de lapte la fiert într-o cratiță. În momentul în care începe să fiarbă, adaugă compoziția pentru budincă și amestecă bine. Las-o la fiert până începe să capete consistență, amestecând continuu. După ce s-a gătit, oprește focul și lasă budinca la răcit.
Separat, într-un bol, sparge cele 5 ouă, adaugă un praf de sare și zahărul și mixează bine până își dublează volumul. Adaugă esența de vanilie, uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizează și toarnă compoziția în tava de copt. Adaugă din loc în loc, câte o lingură din budinca răcită. Așază jumătăți de caise pe toată suprafața prăjiturii.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. O poți tăia după ce s-a răcit de tot. Pudreaz-o cu zahăr și servește cu poftă! Este foarte pufoasă și delicioasă.