Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni

de Panacris in Prajituri, 21 Iul 2013 | 5241 vizualizari

 

Ei uite că am ajuns și la rețeta nr. 650! Vă aduc un dar virtual, o prăjitură super simplă, aromată și ciocolatoasă! Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • smântână 24 de linguri,
  • unt topit 24 de linguri,
  • cacao 100 g,
  • făină cât cuprinde pentru a se obține un aluat moale (cca. 300g ),
  • praf de copt 1 plic,
  • glazura de căpșuni de la Dr. Oetker,
  • bilute de ciocolată și perle.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni:

Ouăle se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, smântâna, untul topit până se omogenizează toate ingreedientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecate și cernute, înglobându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, cam ca și cel ptr chec. Se toarna aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc tare ptr cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim și se lasă cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii se scoate prjitura și se lasă la răcit. După ce se răcește se toarnă glazura preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează cu biluțe de ciocolată și perluțe.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]