A fost o prajitura dulce-acrisoara din cauza caiselor, care nu au fost atat de coapte, dar a fost tare buna.
Am folosit branza obisnuita, de la bunica de la tara, dar pe care am desarat-o.
Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga branza data pe razatoarea mare si se incorporeaza. La final, se adauga faina treptat si se incorporeaza usor, cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus.
Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se aseaza caisele pe deasupra, turnand si zeama lasata de acestea.
Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos. Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!