Prajitura cu caise si iaurt

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iun 2013 | 37554 vizualizari

 

o prajitura incredibil de buna si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara! o prajitura pe care copiii o vor adora cu sigutanta!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina

pentru crema si jeleu:

  • 500 gr caise
  • 250 gr iaurt de caise
  • 250 gr frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri zahar tos
  • 300 ml apa
  • 3 plicuri gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si iaurt:

Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).

Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.

Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar facem un compot. Il lasam sa se raceasca. 

Punem blatul pe o tava si punem o forma dreptunghiulara reglabilain jurul lui. Insiropam cu aproximativ 100 ml de compot.

Batem frisca lichida  pana devine ferma. Adaugam iaurtul putin cate putin si il incorporam.

Scoatem caisele din compot, indepartam pielita si le pasam. Le adaugam peste frisca.

Dizolvam 2 plicuri de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca apoi o incorporam usor in crema. Atentie, nu adaugati gelatina calda fiindca riscati sa se inmoaie crema si chiar sa se taie.

Intindem  crema peste blat si o nivelam cu o spatula.

Dizolvam un pliculet de gelatina si il adaugam in compotul ramas. Turnam deasupra cremei si dam la frigider pentru cel putin doua-trei ore.

Indepartam cu grija forma si taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.

 

TIPS-URI

1

pentru a da putina culoare prajiturii in loc de compot puteti folosi nectar de caise pentru jeleu

2

gelatina trebuie dizolvata si lasata apoi sa se raceasca, abia apoi o adaugam in crema. daca adaugam gelatina calda crema se va taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si caise