Prajitura cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 27 Ian 2016 | 5130 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana cacao
  • 2 cani apa(compot)
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Sirop de cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine.

Facem 3 adancituri in amestec si in fiecare adaugam, uleiul, otetul si esenta.

Amestecam adaugand treptat apa (eu am folosit compot de visine)

Compozitia o turnam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 30 min. (sa treaca testul cu scobitoare.

Intre timp fierbem ingredientele pentru sirop pana ce se dizolva zaharul  si lasam sa se raceasca

Cand scaotem tava de la cuptor o insiropam si o lasam sa se raceasca.

Se mixeaza crema de ciocolata si adaugam peste blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci