Usor de facut. Cam grea, ce-i drept.
Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece.
Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema crescuta. Adauga amidonul si cacaoa, esenta de rom. Omogenizeaza. Adauga laptele caldut, omogenizeaza si pune compozitia pe foc. Va fierbe pana cand crema va fi ca o budinca Cand este gata, pune crema la racorit si la final adaugi untul. Mixeaza bine pana se incorporeaza total. Cat crema mai este inca calda, adauga ganache-ul de ciocolata si mixeaza energic pana este incorporat tot.
Da crema la rece.
Intre timp pregateste o tava ( eu am folosit dreptunghiulara de yenna ( a se vedea dimnesiunea in poze), tapeteaz-o cu o folie de plastic ( eu am folosit folie de impachetat, inainte am umezit tava ca folia sa se fixeze). Pune o parte din crema pe fundul tavii, trece biscuitii prin siropul de mai sus si pune-i unul langa altul pana se intregeste o foaie. Peste ei se pune crema, capsuni felii, un rand de biscuiti si tot asa. La final se inchide prajitura cu un strat de biscuiti. Trebuie sa impartiti corect crema sa se ajunga.
Se inveleste prajitura cu folie si se da la rece pentru cateva ore.
Cand se serveste peste tava se yenna se aseaza tava ce va constitui support pentru prajitura, se rastoarna, se scoate folia si se ,,gateste” dupa cum ne convine. Eu am preferat simplu, doar cu cateva bombonici.