Prajitura cu ciocolata si struguri

de papabundetot in Prajituri, 17 Aug 2014 | 5845 vizualizari

 

Astazi m-am trezit cu pofte :) as fi mancat o prajitura cu muuuulta ciocolata,cu un blat pufos si usor…ceva bun ce nu am mai mancat pana acum,asa ca mi-am pus neuronul la treaba si am creat acesta reteta,buna,usoara si gustoasa de prajitura cu ciocolata si struguri.Pentru blat m-a inspirat reteta postata de Merysor de dimineata,o prajitura venetiana sau ceva de genul asta :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri fulgi de cocos
  • 7 linguri faina
  • esenta vanilie
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri cacao
  • 200+ 400 ml frisca lichida
  • gelatina
  • 150 gr ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si struguri:

Blatul:Am separat galbenusurile de albus,si am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi esenta,fulgii de cocos,am mai mixat un pic,am adaugat si faina si am amestecat usor cu o spatula de jos insus pentru a incorpora totul foarte bine.Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc potrivit pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Crema:Galbenusurile le-am amestecat cu 4 linguri de zahar,pana cand zaharul s-a topit,apoi le-am pus la aburi si am continuat sa amestec.Ciocolata am taiat-o bucatele mici si am adaugat-o peste galbenusuri impreuna cu cacao,am amestecat aproximativ 10-15 minute.

Gelatina (praf) am pus-o intr-o craticioara,am turnat peste ea 200 ml frisca lichida rece,am amestecat bine si apoi am pus-o la foc,fara a o fierbe,doar pana cand s-a incalzit putin frisca si gelatina s-a topit,apoi am turnat acesta compozitie peste galbenusurile cu ciocolata aflate inca la aburi.Am amestecat bine,am adaugat 2 linguri de unt si apoi am dat crema sa se raceasca putin.Restul de 400 ml frisca lichida am batut-o bine,am adaugat peste ea ciocolata racita si am mai mixat putin,apoi am adaugat-o peste blatul racit,deasupra am pus jumatati de boabe de struguri si cativa fulgi de cocos si am dat prajitura la frigider pentru o ora.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

18.08.2014, 11:35

elucubratiiculinare 1

18.08.2014, 15:30

o feliuta si pentru mine

Raluca57 1

20.08.2014, 12:07

Am facut-o, dar deasupra am pus fructe de padure pe jumatate de suprafata, si alune pe cealalta jumatate, caci nu aveam struguri. O bunatate!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane