Prăjitură cu cireşe

de alice_ciobanu in Prajituri, 23 Iun 2011 | 5735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 350 gr zahăr tos
  • 350 gr făină
  • 9 linguri apă
  • 1 esenţă vanilie
  • vreo 500 gr cireşe roşii... fără sâmburi

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cireşe:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă devenind o cremă spumoasă. Cele 9 linguri de apă se încorporează treptat, amestecând continuu. Apoi punem şi făina şi amestecăm bine pentru omogenizare.

Albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare, se încorporează la urmă, amestecând cu o lingură, de sus în jos.

Cireşele au fost spălate şi li s-au scos sâmburii. Într-o tavă bine tapetată cu unt şi făină se toarnă amestecul, iar deasupra se pun cireşele.

Dăm la foc moderat 45-50 min, în cuptorul bine încins. Pudrăm cu zahăr pudră când scoatem din cuptor şi o servim când se răceşte... dacă este răbdare.. dacă nu....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cireşe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu crema de iaurt si cirese