buna de tot...Alexutzu meu a papat aproape jumatate de tava...si abia ce s-a racit ....
Cireselor li se scot samburii, se presara cu 3 lg zahar si se lasa deoparte.
Ouale se separa, galbenusurile se freaca spuma cu 4 lg zahar si un zahar vanilat, apoi se adauga uleiul si se mai freaca putin.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 lg apa, se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana devine lucios si tare, se adauga apoi galbenusurile si se amesteca usor.
Se adauga 10 ml esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu lg de lemn, usor.
Se iau 4 lg din compozitie deoparte si se amesteca cu cacao.
Restul de compozitie se toarna in tava unsa si infainata si presarata cu o lg de gris.
Ciresele se scurg de suc, se trang in pumni sa iasa surplusul de suc, se amesteca cu o lingura de gris.
Se pune din loc in loc compozitia de cacao si se amesteca in zig-zag...apoi deasupra se pun ciresele si se preseaza usor sa intre in compozitie. se coace la 180 g cam jum de ora.
Capsunele se curata si se spala bine, se pun in blender cu 3 lg zahar si se fac piure, apoi se pun la foc mic, cam 5 min. se dau deoparte.
Dupa ce se scoate prajitura, se prepara jeleul de capsuni: cele doua plicuri de jeleu ( eu am mai avut adus din italia, foarte bun), se amesteca cu 3 lg zahar si piureul de capsuni, plus 200 ml apa, apoi se pune pe foc mic sa dea cateva clocote, se lasa un minut sa se racoreasca.
Sucul de la cirese se toarna peste prajitura, apoi se pune deasupra jeleul.
Se lasa la racit bine, apoi se serveste .
Un deliciu!