Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita de ce a iesit.
Blat
Crema caramel
Sirop caramel
Glazura
Pragatim intai blatul.
Se bat 6 albusuri cu 6 linguri zahar pana stau pe telurile mixerului.
Cand albusurile sunt bine batute se adauga pe rand galbenusurile mixand in continuare.
Apoi se adauga pe rand nesul si uca amestecand usor de jos in sus.
La sfarsit adaugam 6 linguri de faina amestecand usor pana la incorporarea completa a ei.Intreaga compozitie se toarna in tava 25/35cm. tapetata cu hartie de copt.
Tava se introduce in cuptorul incins la 170 grade.
Este coapta cand trece testul cu scobitoarea.
Cand s-a copt scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit taiem blatul in doua pe orizontala.
Siropul:
Zaharul se pune la caramelizat.
Cand s-a aurit frumos,fara sa se arda,se adauga untul amestecand energic .
Crema:
Zaharl se pune la caramelizat.Cand este auriu se toarna 250 ml. lapte lasand sa fiarba pana se topeste caramelul.
Intr-un castron dizolvam amidonul in laptele ramas,adaugam ouale mestecand bine.Aceasta compozitie o turnam peste laptele cu carame.Se fierbe pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se adauga untul amestecand repede pentru incorporare.
Frisca:
400 frisca lichida se bat cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat.
Asamblare:
Pe primajumatate de blat si toarna siropul de caramel fierbinte nivelandu-se cu un cutit.
Peste siropul de caramel turnam crema firbinte.Crema fierbinte topeste caramelul.
Punem a doua parte a blatului.
Lasam prajitura sa se raceasca aproximativ jumatate de ora,o portionam si pe fiecare portie turnam glazura .
Ornarea cu frisca este la latitudinea fiecaruia.