Prajitura cu crema de capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 5515 vizualizari

 

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Crema de capsuni
  • 600 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 3 foi gelatina( 5 g gelatina granulata)
  • 350 ml frisca lichida Hulala
  • Crema de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 100 ml smantana dulce cu 40% grasime
  • 3 foi gelatina
  • Decor
  • bombonele colorate
  • capsuni
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni:

Blat :Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta.Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de margarina. Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale,intr-una punem cele 2 linguri de cacao.Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametru le 24/36 cm.Punem compozitia in tava cu o lingurita alternand alb cu maro,ca o tabla de sah.Apoi nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema de capsuni. : Se curata si se spala capsunile apoi se pun in blender pana devin un piure.Se pune piureul intr-o craticioara cu fund dublu,se adauga zaharul si se pune pe foc.Se da in 2-3 clocote.Separat se pune gelatina la hidratat in apa rece.Tragem piureul de pe foc,lasam cca 5-6 min,apoi stoarcem gelatina si o omogenizam in piureul de capsuni.Dam la congelator cca 30 min.Separat batem frisca tare. Cand s-a racit piureul se amesteca cu frisca .In tava in care am copt blatul asezam folie alimentara,punem blatul racit si intindem crema de capsuni.Dam la frigider pana pregati crema de ciocolata.

Crema de ciocolata alba : Punem gelatina la hidratat.Maruntim ciocolata si adaugam peste ciocolata 100 ml frisca lichida,topim ciocolata cu frisca,fara a lasa sa dea in fiert.Tragem de pe foc ciocolata topita,stoarcem gelatina de apa si o incorporam in ciocolata.Dam la congelator cca 10-15 min,nu trebuie sa se intareasca de tot.Batem frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem o frisca tare.Apoi adaugam frisca peste ciocolata,obtinanand o crema ferma.Cu ajutorul unui posh ornam prajitura.Presaram bombonele colorate si dam tava la frigider pana a doua zi.A doua zi se portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbine.Fiecare bucatica de prajitura se decoreaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu ciocolata si capsuni