Prajitura cu Fanta

de dakris in Prajituri, 10 Ian 2013 | 16683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 600 g branza de vaci/cas
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta vanilie si/sau coaja de portocala rasa
  • Jeleu
  • 2 plicuri praf pt budinca vanilie
  • 750 ml Fanta
  • 5-6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Fanta:

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se varsa uleiul treptat, apoi faina,cacaoa si praful de copt. Se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu testand-o cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema

Branza de vaci se mixeaza bine cu zaharul pudra si untul moale. Se adauga esenta de vanilie (+optional coaja rasa de portocala).

Jeleul

Praful pt budinca de pune intr-un bol cu zaharul si putina Fanta, restul se pune intr-o craticioara pe foc. Cand incepe se fiarba se varsa compozitia obtinuta anterior si se mentine pe foc inca cca 2 min.

Peste blatul racit se intinde crema de branza si, deasupra, se varsa jeleul fierbinte. Se lasa la racit si apoi se introduce in frigider cel putin 1 ora inainte de a fi portionata, pt a se intari jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite