Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Sep 2010 | 21773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • lg=lingura
  • 6 lg lapte
  • 4 lg miere
  • 6 lg ulei
  • 250 g zahar
  • 800 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • Crema:
  • 750 m lapte
  • aprox 10 lg gris
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • vanilie
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:

1. Blatul:

Laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de amaie.Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat tare.Se imparte aluatul in 4 parti(eu l-am impartit in 3 pt ca am copt in tava mare de la aragaz,dar este mai simplu sa impartiti in 3 parti si sa folositi o tava mai mica).O tava se unge cu ulei(pe spate)si se intind foile de marimea tavii.Se coc aprox 5 min,pana se rumenesc.
 
2. Crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita,apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare.Lasam la racit,iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in untul frecat spuma.Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din parti puneti cacao,dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.

3. Asamblare:

pentru 4 foi: Pe prima foaie intindeti 1/2 din crema alba,foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie . Lasati la temperatura camerei pana a doua zi cu o greutate deasupra.

pentru 3 foi:Foaie,crema neagra,foaie,crema alba,foaie. Lasati peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra,dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba!Punet din nou greutatea si mai lasati cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rom si ciocolata