Prajitura cu foi de napolitane

de mirela0911 in Prajituri, 7 Aug 2011 | 26208 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 7 albusuri
  • un varf de cutit sare
  • 14 lg zahar
  • 7 lg cu varf de faina
  • 350g rahat
  • 100 g stafide
  • 50 g arahide nesarate (sau nuca taiata)
  • 1 praf de copt
Pt. crema
  • 7 galbenusuri
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
2 foi de napolitane
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane:

Se bat albusurile cu sarea pana se intaresc. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar batand bine dupa fiecare. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lg de lemn de jos in sus. Se adauga stafidele, arahidele si rahatul taiat bucatele mici, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o lingura. Se da la cuptor pt aproximativ 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat si se pun pe baie de abur, amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se amesteca bine cu untul.

Pe o foaie de napolitana se intinde jumatate din crema apoi se pune blatul racit (blatul va fi putin mai mare decat foaia de napolitana dar se taie dupa forma napolitanei - asa am facut eu). Peste blat se intinde restul de crema si se pune cealalta foaie de napolitana.

Se da la frigider pana se intareste crema si punand ceva greu peste ea sa se prinda bine foile. 

O delicioasa reteta de Prajitura cu foi de napolitane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

gaby_duceag 1

15.08.2011, 09:44

Mirelutzo, tu ce mai faci?

gaby_duceag 1

17.08.2011, 19:52

revin dupa 2 zile cu aceeasi intrebare ))

mirela0911 1

17.08.2011, 20:10

Vaaaiiiiiii Gabytza miiii de scuze tare simpatica mai esti multu de intrebare am fost pe blogul tau zilele trecute si ma tot gandesc ce as putea face cu prune.......

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana